Remek Anya

Anyának lenni jó!

Kínai fogantatási naptár – Mennyire pontos?

Kíváncsi vagy, hogy fiúval vagy lánnyal vagy terhes? Számos szórakoztató módja van annak, hogy megjósold a baba nemét. Az egyik legnépszerűbb módszer a kínai fogantatási naptár használata. A folyamat során egy ősi kínai nemtérkép alapján próbáljuk megjósolni a baba nemét, és a holdkorodat és a holdhónapot, amelyben teherbe estél, ezt használja a baba nemének meghatározásához.

A kínai nemek naptárának története

Számos történetet hallottunk már a kínai nemek naptári táblázatának történetéről. Az egyik legenda szerint a táblázat körülbelül 700 éves, és egy ősi királyi sírban találták. Egy másik pletyka szerint a táblázatot a Csing-dinasztia Tiltott Városának földalatti raktárában találták meg.

A legnépszerűbb mese szerint a horoszkóp a kínai Csing-dinasztia (1644-1911) idején készült, és az I Csing, vagyis a „Változások Könyve” alapján készült, és az öt elemre (fém, víz, fa, fa, tűz és föld), a jin és jang, valamint a Pa Kua (nyolc trigramma) alapján készült. Azt mondják, hogy a kínai fogatantás naptártáblázatra a Qing-dinasztia császári családja támaszkodott a fiúk nemének kiválasztásakor. A palotában őrizték, és nem volt elérhető a nyilvánosság számára. A Qing-dinasztia végén, a lázadás idején a táblázatot a katonaság elvette, majd a dokumentumokat Angliába küldték. Átadták a királynak, és lefordították angolra. A táblázat később Ausztriában jelent meg, és amikor egy kínai tudós meglátta, lemásolta a tartalmát, elhozta Tajvanra, és 1972-ben megjelentette az újságban.

Tények után kutattunk, hogy megtaláljuk a kínai nemek naptára táblázatának valódi történetét, és nem találtunk semmilyen szilárd bizonyítékot, amely alátámasztaná bármelyik történetet. Úgy tekintjük ezt a táblázatot, mint egy pusztán szórakoztató és nem tényszerű módot a baba nemének kitalálására.

kínai fogantatási naptár 2
A kínai fogantatási naptár története régre nyúlik vissza

Mennyire pontos a kínai fogantatási naptár?

A kínai nemek naptári táblázatának pontossága megkérdőjelezhető. Egyesek szerint a pontossága nagyobb, mint más nemi előrejelző eszközöké. Mi azt olvastuk, hogy körülbelül 70%-os pontossággal. Mások szerint 90%-os pontosságú. A kínai fogantatási naptár diagramnak nincs tudományos alapja, így a legtöbb, amit garantálni tudunk, az 50%. Óva intünk mindenkit, aki erre a módszerre támaszkodik, hogy egy bizonyos nemet foganjon meg. Fogadd meg ezt a jóslatot egy kis szenzációval felruházva, és tudd, hogy 50/50 az esélye annak, hogy fiút vagy lányt hordozol éppen.

A pontosabb válasz érdekében javasoljuk, hogy ultrahanggal vagy vérvizsgálattal állapítsd meg a baba nemét.

Hogyan működik a kínai fogantatási naptár?

Ez a diagram az anya holdkorának és a fogantatás holdhónapjának összegyűjtésével jósolja meg a baba nemét. Sokan úgy gondolják, hogy ezek a diagramok a Gergely-naptár vagy a nyugati naptár szerinti dátumokat veszik alapul. Azonban a holdi dátumok alapján történik a jóslás.

kínai fogantatási naptár
A kínai fogantatási naptár

Több nemi diagramot láttam – mindegyik pontos?

Csak egy kínai fogantatási naptártáblázat létezik, és az soha nem változik. Ha máshol találsz más előrejelzéseket, és azok amennyiben helytelenek, akkor azok nem az eredeti Kínai Nemi Táblázatot használják.